Nou rellotge de sol en el bancal del Verger (Marina Alta)
















 Passat més d'un any al calaix a la fi ja l'hem acabat, inspirat en el rellotge de sol de Ca les Senyoretes en Otos.


El rellotge està situat en la paret orientada a ponent, depenent de la declinació solar, al matí el gnòmon reflectirà els raigs del sol.

La numeració àrab la farem servir en l'hora solar i  l'hora mitjana, cada hora té el seu analema.

Al matí, les hores babilòniques ens indicaran moltes hores fa que el sol està per damunt de l'horitzó, l'orto, i a la vesprada moltes hores queden per  l'ocàs, aquestes hores estan en numeració romana.

Tenim les corbes dels solsticis d'hivern i estiu. En la corba d'hivern, tenim la numeració de les hores del matí i el signe de Capricorn, amb el mateix color que la branca de l'analema que utilitzarem per a l'hora mitjana. En la corba del solstici d'estiu està el signe de Càncer, amb el mateix color que la branca que farem servir per a l'hora mitjana, i la numeració per a les hores de la vesprada.



La línia equinoccial amb el signe d'Àries per a la primavera, i Balança per a la tardor. Cada signe amb el mateix color  de la branca de l'analema.

El rellotge l'hem dedicat al meu sogre, va faltar el passat mes de gener, ara la meua esposa i jo serem la tercera generació, després que son pare, i el seu avi mimaren aquest petit tros de terra de tarongers i llimeres, es troba a la partida del Bassot.

 La llimera i el taronger ha sigut l'aportació artística de la meua esposa, hem fet un treball en equip.

Comentaris