L'ecliptica la franja del Zodiac.



En el seu aparent moviment anual, el Sol recorre una franja de cel plena d'estreles, s'agrupen i donen lloc a les diferents constelacions . La fantasia d'antigues civilitzacions veia les figures de deus i animals fantastics. Aquesta zona es denomina la franja del Zodíac, esta dividida en dotze parts, 30º cadascuna. Cada signe reb el nom de la constelació on es trobava, fa més de 2000 anys, el Punt Vernal es produïa en els signes de Peixos i Àries. El Punt Vernal (és la intersecció de l'equador celeste amb el pla de l'eclíptica) debut a que la direcció de l'eix de la Terra no és constant (esta afectat per l'atracció de la Lluna, el Sol i altres planetes), el Punt Vernal ha avançat un signe desde els temps de l'antiga civilització griega, actualment es produïx aproximadament entre Acuari i Peixos, per tradició s'ha seguit mantenint la distribució antiga en els rellotges de sol.
Imagine que els astrólegs en la confecció de les seues cartes astrals tindran en compte aquest desplazament.
La definició d'any tropic també anomenat any natural o any de les estacions és el temps en transcorrer entre dos passos sucessius del sol pel equinocci de primavera, en ell el sol creua el meridià 365,2421 vegades.

En l'imatge podem apreciar com el punt de llum el dia 23 d'agost es desplaçava per damunt de la linea diaria del signe de Verge.

Comentaris