diumenge, 20 de desembre de 2020

Nou rellotge de sol en el bancal del Verger (Marina Alta)
 Passat més d'un any al calaix a la fi ja l'hem acabat, inspirat en el rellotge de sol de Ca les Senyoretes en Otos.


El rellotge està situat en la paret orientada a ponent, depenent de la declinació solar, al matí el gnòmon reflectirà els raigs del sol.

La numeració àrab la farem servir en l'hora solar i  l'hora mitjana, cada hora té el seu analema.

Al matí, les hores babilòniques ens indicaran moltes hores fa que el sol està per damunt de l'horitzó, l'orto, i a la vesprada moltes hores queden per  l'ocàs, aquestes hores estan en numeració romana.

Tenim les corbes dels solsticis d'hivern i estiu. En la corba d'hivern, tenim la numeració de les hores del matí i el signe de Capricorn, amb el mateix color que la branca de l'analema que utilitzarem per a l'hora mitjana. En la corba del solstici d'estiu està el signe de Càncer, amb el mateix color que la branca que farem servir per a l'hora mitjana, i la numeració per a les hores de la vesprada.La línia equinoccial amb el signe d'Àries per a la primavera, i Balança per a la tardor. Cada signe amb el mateix color  de la branca de l'analema.

El rellotge l'hem dedicat al meu sogre, va faltar el passat mes de gener, ara la meua esposa i jo serem la tercera generació, després que son pare, i el seu avi mimaren aquest petit tros de terra de tarongers i llimeres, es troba a la partida del Bassot.

 La llimera i el taronger ha sigut l'aportació artística de la meua esposa, hem fet un treball en equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nou rellotge en La Vall d'Uixó en la comarca de La Plana Baixa

   Correu de l'amic Vicent Aragonés. Te envie un dels rellotges de la façana de la meva casa inaugurat el dia 22 de juny. Es el rellotge...