dimarts, 29 d’octubre de 2019

Rellotges horitzontals Alcoi Borlänge


 La setmana passada va ser la setmana de l'intercanvi, vingueren els alumnes suecs de la població de Borlänge, ací a casa nostra també tinguérem l'experiència. Com afeccionat a la ciència dels rellotges de sol anomenada gnomònica, no podia deixar de passar l'ocasió d'oferir dos rellotges de sol de miniatura per a l'institut d'Alcoi, IES Andreu Sempere i el de la població de Borlänge a Suècia. 


 La diferència de latitud es fa evident en els dos rellotges, el d'Alcoi l'estil té l'angle de 38,7º i el de Borlänge 60,48º aquests angles es corresponen a la latitud del lloc, orientant-los amb l'ajuda d'una brúixola, fent que l'extrem de l'estil apunte al pol nord celest, punt molt pròxim a l'estrela polar, tindrem l'estil paral·lel a l'eix de rotació de la Terra, regla fonamental perquè un rellotge funcione correctament, a banda del càlcul correcte de les línies horàries. Per aquests rellotges m'ha fet servir un programa informàtic.                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nou rellotge en La Vall d'Uixó en la comarca de La Plana Baixa

   Correu de l'amic Vicent Aragonés. Te envie un dels rellotges de la façana de la meva casa inaugurat el dia 22 de juny. Es el rellotge...