Hores babilòniques en El Verger. (Marina Alta )

Nou aspecte del rellotge de sol d'El Verger, fet per primera vegada l'any 2002.  A causa del mal estat del rellotge original, s'ha de fer una neteja de tota la paret i pintar de nou, es valora canviar el disseny  i en compte de fer un rellotge de temps mitjà  amb les  analemes  i  les corbes del calendari més l'equinoccial,  decline per fer un rellotge  de temps solar verdader i  hores babilòniques.
El sistema horari babilònic divideix el dia també en 24 hores, pero comença la mesura prenent com a referència l'orto solar, aquesta és l'hora 24 o 0 i després  l'I i així 
fins l'orto següent.


Un filacteri envolta tot el rellotge amb el lema "QUI SOL TÉ, QUE MÉS VOL" i a la cantonada de baix les meues inicials amb la D invertida.
 Hora solar en línies més grosses per a les hores, en números àrabs i de traç més fí per a les mitges hores, delimitades per les corbes de declinació dels dos solsticis  i l'equinoccial  on interseccionen l'hora solar i les hores babilòniques, decalades sis hores. 
Signes zodiacals caldeo-babilònics.

Les hores babilòniques  de l'orto fins a l'hora sis en numeració romana i de diferent color.

Assenyala l'hora solar al coincidir l'ombra de la vareta en la línea horaria en tota la seua longitud.

Les hores babilòniques al creuar l'ombra de l'esfera, el node i trobar-se al centre d'elles i de  mateix manera  en les corbes dels solsticis i la línia equinoccial.

Comentaris