La ruta dels rellotges de sol d'Alcoi V

Imatge de bladimiro.
El proper i últim rellotge de la ruta esà en l'ermita de Sant Antoni. Quan eixim de Montesol ens dirigim direccció a Banyeres i  abans d'aplegar al punt quilometric 10 a mà esquerra està la carretera  de Les LLacunes amb un  cartell de tots els allotjaments rurals, sols ens queda  gaudir del paisatge, i seguir fins l'embocadura a la carretera de la Font Roja. Es dirigim a mà esquerra   direcció a Alcoi i després d'uns 4 km apleguem a l'encreuament de la carretera que ens porta a   l'ermita de Sant Antoni.


                                                   


El rellotge construït en la primavera de l'any 2008, el vaig dedicar al meu pare, el seu lema "Tempus Fugit Virtus Manet"
El gnòmon té incorporada la silueta d'un sol amb dos  orificis que ens facilita la lectura per conèixer l'epoca de l'any i el canvi de signe del zodíac, amb les sis corbes més la linia recta anomenada equinoccial  per assenyalar els equinoccis, i per descomptat la correció del temps solar  al temps civil el des rellotges mecànics fent us per comparació de l'analema col·locada en l'horaria de les dotze.





Així es trobarem el rellotge  quan el visitarem, tenía forçat el gnòmon. Ja no funcionava correctament.

Aquest 5 de gener al diari informació ens venia la desagradable noticia del robo de la campana  les canals de coure i també  la desaparició del gnòmon i d'alguns altres elements  del rellotge.                                     Noticia en el  periódico Información.    
       



Foto del grup en Sant Antoni, una frase del meu company de treball  i també amic "tot el matí mirant l'hora i encara se'ns va fer tard."


Relojes de sol en la comarca de l'Alcoia FAIA

Comentaris

  1. Hola Dario.
    No acabe de creure la notícia. És increïble la ignorància de més d'un que, per pràcticament res, haja gent que siga capaç de destrossar obres com la teua, per no parlar del robatori de la campana centenària de tots els alcoians. M'imagine que estaràs disgustadísim, i no és per menys. Vull per públic que jo també ho estic, a més de indignat.
    Salutacions
    Pepe Toni

    ResponElimina
  2. Hola Darío, en sembla molt mal el que ha passat amb el rellotge de Sant Antoni, confíe en que siga fácil de reparar i prompte marque les hores i les estacions.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada