dimecres, 26 de desembre de 2012

La ruta dels rellotges de sol d'Alcoi (IV)
 El pròxim rellotge està quan eixim  d'Alcoi  direcció a Banyeres, després de passar pel Tunel del Salt i sis quilòmetres de trajecte a la dreta està la urbanització de Montesol. En l'ermita  veurem el rellotge,   recolzat al cantó  que està aixamfranat  donant-li l'orientació exacta al sud.El rellotge està en una llosa circular, limitada per dos costats,  formant un angle de 120º. El diàmetre de la circunferència  interior s'aproxima a la mida del radi del rellotge.

Aquest rellotge el tenia catalogat com un marcador de mig dia, però gràcies a la agudeza visual de Pepe Toni ens va fer veure   que havien línies horaries al rellotge, mimetitzades per les diferents capes de pintura que tenia el rellotge.
Aquest descubriment li dona un nou interés. 
Podeu veure a l'imatge de la dreta   com ixen les línies  del pol fins a la corona circular, en ella desapareixen  ací estarien traçats els números del rellotge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nou rellotge en La Vall d'Uixó en la comarca de La Plana Baixa

   Correu de l'amic Vicent Aragonés. Te envie un dels rellotges de la façana de la meva casa inaugurat el dia 22 de juny. Es el rellotge...