La ruta dels rellotges de sol d'Alcoi (II)

Autor. Darío Mira.
 Construït l`any 2002.


Reprenem l'itinerari i visitem el segon rellotge de la ruta al carrer Font del Moreno. Rellotge molt senzill de forma semicircular declinant a llevant, hores de les sis del matí fins les cinc de la vesprada, numeració romana, divisions  d'hora i mitga hora formades per segments de diferent mesura. Rellotge d'autor.






Carrer  Font del Quinzet, rellotge de serie, el material utilitzat és  pedra artificial. Dalt del pol estan uns cavalls al galop. Gnomònicament no té cap valor, la divisió de les hores no correspon a cap càlcul, per altra banda el gnomon no té la direcció correcta, deu estar paral·lel a l'eix de la Terra, al menys aprofitaría per assenyalar el mig dia verdader, les dotze, és la vertical.




Autor Darío Mira.
Construït l'any 2011


L'altre rellotge que veurem és al carrer Azorín, orientat al nord-est. El gnomon apunta a l'Estrella Polar. Molt senzill, numeració àrab de les cinc del matí fins les onze. La numeració és de tub d'acer esta feta de manera artesanal. Per veure el rellotge es recomana els mesos estivals.






Autor Darío Mira.
Construït l'any 2005.




En la mateixa casa dins del balcó veurem aquest altre rellotge amb les hipérboles dels solsticis i la línia equinoccial  amb els signes del zodiac. 

Comentaris