Alfafara El Comtat, rellotge tallat en pedra.


De vegades quan veig alguna casa, bé en construcció o rehabilitant-la, imagine en una cantonada de la façana un rellotge de sol, aportant un element decoratiu, però també com un mesurador del temps  prou exacte.
Hui ja no ho imagine, és una realitat.

adreça  c/ Camí antic d'Alcoi.
 Aquesta vegada l'Alex em va comentar el fer un rellotge de pedra per a una casa que estaven rehabilitant a Alfafara, com sempre vam posar en marxa el procediment per al calcul d'un rellotge de sol, com és coneixer la longitud del lloc (0,557069º O)  per  saber l'instant que el sol creua el meridià i calcular la declinació de la paret.

Amb l'angle de declinació obtingut(43,3666º a ponent), només ens faltava la latitud (38,7697º N) per calcular el rellotge i donar-li un disseny acord amb la rehabilitació de la casa.
Podem dir que és un rellotge declinant a ponent, per tant la projecció ortogonal de l'estil és a les hores de la vesprada.
El pol del rellotge està dins d'un sol com unic element decoratiu. Les divisions de les hores son des de les nou del matí fins les huit de la vesprada, mai funcionarà a eixa hora però està fet per motius de disseny.
Per una altra banda tenim les línies diaries de canvi d'estació amb els  signes del zodiac babilonis, els quals els dies de canvi d'estació l'ombra de la bola que porta el gnòmon transcorre per elles (estil).
Com habitualment  fem en els ultims rellotges, la nostra firma.


Al blog d'Alex Barber  trobareu més informació.



Comentaris

  1. MOlt bonic, Dario.
    Enhorabona.

    Joan Olivares

    ResponElimina
  2. El video ha quedat molt bé. Es pot veure un poc el treball que van fer tallant la pedra.

    ResponElimina
  3. Esteu fets uns artistes!!! És molt bonic, quan s'acabem de fer la terressa, t'avisaré Dario, m'agradaria que em posarem un.

    Felicitats

    Núria

    ResponElimina
  4. Enhorabona als dos, magnífic treball. Els rellotges d'estil clàssic amb gust com aquest m'agraden molt. La integració amb la paret de la casa està molt aconseguida.

    Pepe Toni

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada