Xerrada al CEIP HORTA MAJOR d'Alcoi.


El passat 14 d'abril visitarem el col·legi Horta Major, dins de la setmana cultural per a donar a conèixer d'una manera molt senzilla i pràctica el funcionament del rellotge analemàtic, que ferem conmemorant el 25 aniversari de l'escola. Participaren tots els alumnes, de primer curs fins a sisé. Diuen que una imatge val més que mil paraules i així va ser, amb un globus terraqui els mostrarem els moviments de la Terra i la posició d'aquesta en les diferents estacions al llarg de l'any. 

Tenim que reproduir aquestos moviments en el rellotge  col·locant-nos al llarg de l'any per la meridiana a l'altura del mes, així donarem l'hora solar correcta.

Alex Barber en una de les seues intervencions
També els vam ensenyar una mostra de rellotges portatils, equatorials, rellotges horitzontals, el rellotge polar i el rellotge de pastor, que mesura l'hora preveint l'altura del sol  pels diferents mesos al llarg de l'any i també un rellotge multiestilar, animant-los a visitar la veïna població de Muro d'Alcoi, en la que Joan Olivares i Rafael Amorós són autors d'un rellotge d'aquest tipus.

Comentaris

  1. Va ser una experiència molt interessant, i damunt vam tindre sol en abundància per a què funcionara el rellotge

    ResponElimina
  2. A més d'interessant va ser enriquidora, amb la canalla sempre s'aprèn.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada