diumenge, 20 de març de 2011

L'EQUINOCCI ( la primavera)

Després de l'última lluna plena de l'hivern i més pròxima  a la Terra, la nit del 19 de març. Els primers minuts del 21 de març a les 00:21 hora civil  el Sol creuará l'equador celest i la seua eixida per l'horitzó es produirá exactament  per  l'est  i es pondrá per l'oest amb la mateixa durada d'hores tant el dia com la nit, és l'equinocci,  de primavera.
A l'equador terrestre el Sol  es col·locarà al Zenit de l'observador, quan creue el meridiá, per tant no produira  ombra, curiós fenomen dels països que els troben en la faixa  que comprenen les latituds  23º 27' nord  i 23º 27' latitud sud els tropics de Cancer  i Capricorn.
Tot aixó per tindre l'eix de rotació inclinat 23º 27' respecte al plà de la seua òrbita, com en el desplaçament al voltant del Sol l'eix de rotació permaneix paral·lel  i les rectes paraleles es tallen a l'infinit, sempre apunta l'estrela Polar que es troba al voltant de 300 anys llum l'infinit.


                                                             

                                      Recorregut per la línea equinoccial


                                         
El disc del rellotge equatorial produeix la línea recta.

2 comentaris:

  1. Acabe de penjar una foto al meu blog on es veu el rellotge de l'Alcudia marcant l'equinocci

    ResponElimina
  2. Todos estos relojes marcan el equinocio de primavera.Si es asi es una pasada.Esta genial

    ResponElimina

Nou rellotge en La Vall d'Uixó en la comarca de La Plana Baixa

   Correu de l'amic Vicent Aragonés. Te envie un dels rellotges de la façana de la meva casa inaugurat el dia 22 de juny. Es el rellotge...