diumenge, 14 de març de 2010

El nou rellotge de sol a l'Alcudia (Cocentaina)


Rellotge d'autor fet amb ciment.
El conjunt esta format per tres peces independents. Tenim el Sol modelat amb fang, per fer el negatiu d'escaiola i fundir-lo amb ciment.

El rellotge fet amb la mateixa tècnica, ens mostra una lleu declinació a llevant, poc més d'un grau (la línia equinoccial ès quasi horitzontal), de les sis del matí fins les sis de la vesprada (mai assenyalarà les sis de la vesprada).
El gnòmon de vareta amb suport, inclou una bola per assenyalar les línies solsticials i els equinoccis amb els signes zodiacals caldeo-babilònics.

Ja per finalitzar al peu està la sentència o lema " LUX SOLIS OMNIBUS LUCET"

Imatge presa a les 12:27 del dia 13 de març, hora solar les 11:16

Autors del rellotge:
Alejandro Barber & Dario Mira.


2 comentaris:

 1. Enhorabona a l'Alejandro i al Dario!!! Heu fet un molt bon treball.
  Gràcies pel magnífic video que recull perfectament la part artesana del projecte. De la part científica, no en dubtem gens ni mica que ha de ser al màxim d'acurada, coneixent com coneixem els altres quadrants que ha realitzat en Dario.
  Felicitacions de nou a tots dos i també a la població de l'Alcúdia per aquest nou atractiu que té el seu municipi!!
  Societat Catalana de Gnomònica

  ResponElimina
 2. Molt bó el video, molt complet es veu tot el treball que vam fer. Per cert el lloc on està el rellotge és la pedania de l'Alcudia de Cocentaina

  ResponElimina

Nou rellotge en La Vall d'Uixó en la comarca de La Plana Baixa

   Correu de l'amic Vicent Aragonés. Te envie un dels rellotges de la façana de la meva casa inaugurat el dia 22 de juny. Es el rellotge...